, 'opacity': false, 'speedIn': , 'speedOut': , 'changeSpeed': , 'overlayShow': false, 'overlayOpacity': "", 'overlayColor': "", 'titleShow': false, 'titlePosition': '', 'enableEscapeButton': false, 'showCloseButton': false, 'showNavArrows': false, 'hideOnOverlayClick': false, 'hideOnContentClick': false, 'width': , 'height': , 'transitionIn': "", 'transitionOut': "", 'centerOnScroll': false }); })

Turistički centar

Turistički centar Kopaonik spada u jedan od najvećih u ovom regionu. Od Beograda je udaljen oko 270 km i dobro je povezan magistralnim i regionalnim putevima iz više pravaca.

Usled prirodnih i klimatskih karakteristika nudi idealne uslove za aktivan odmor i uživanje tokom cele godine. Predstavlja najposećeniju zimsku destinaciju u zemlji, a aktivan je i tokom letnje sezone. Na prostoru Ravnog Kopaonka na nadmorskoj visini od oko 1780 m smestilo se samo središte turističkog centra. Najveći broj hotela, apartmana, vila – celokupna infrastruktura pratećeg sadržaja smeštena je u ovom delu. Savremeni visokokategorisani hoteli sa sportskim terenima, bazenima, teretanama, kongresnom salom,  bioskop, najveći broj restorana i klubova, radnji sa sportskom opremom nalazi se u ovom delu. Smeštajni kapaciteti su raznoliki tako da posetioci pored hotelskog smeštaja mogu da biraju između privatnog smeštaja, brojnih odmarališta, apartmana, planinarskih domova… Dodatne aktivnosti poput ski dua, ski i snowboard škole, animacija i igraonica za decu odigravaju se ovde. Na Ravnom Kopaoniku smešteno je i skijalište sa preko 55 km alpskih staza i 18 km nordijskih.

Druga celina turističkog centra smeštena je na istočnim obroncima planine Kopaonik, 13 km niže u mestu Brzeće na nadmorskoj visini od 11oom. Ova celina je u poslednjim godinama doživela ekspanziju u izgradnji tako da posetioci imaju veliku ponudu smeštaja, preko hotelskog, apartmanskog ili privatnog tipa. Prateći sadržaji u vidu bazena sportskih terena, restorana itd. su takođe prisutni. Brzeće je preko žičara Bela reka 1 i 2 povezano sa ostatkom ski centra.

Treći deo turističkog centra predstavlja veliko Vikend naselje smešteno na suprotnoj strani, zapadnim obroncima Kopaonika, na putu za Rašku i Rudnicu 3,5 km od centralnog dela. Čine ga celine Treska, Čajetina, Novoselske bačije i Lisina. Prvobitno sačinjeno samo od privatnih kuća, vikendica i bačija, dok danas predstavlja mesto sa preko 1000 objekata i širokm ponudom smeštajnih kapaciteta. Od pratećih sadržaja su prisutni restorani, marketi i spa centar. Od ove sezone i ovaj deo je praktično izlazi na samo skijalište. Prva žičara, Sunčana dolina , udaljena je od 1-2 km od smeštajnih objekata i povezuje naselje sa centrom i ostatkom skijališta.

Na Kopaoniku se organizuju pešački izleti, izleti planinskim biciklom, škole košarke, tenisa, jahanja, engleskog jezika, škole skijanja i ski kampovi. Tu su i raznovrsni programi za decu, programi za mršavljenje i sticanje kondicije, a brojni sportski tereni idealni su za pripreme sprotskih ekipa. Održavanje seminara i kongresa za veliki broj učesnika. Zbog velike razuđenosti reljefa Kopaonik pruža idealne uslove za paraglajding.

Zahvaljujući razvijenom turističkom centru sa savremenim hotelima i pratećim objektima, Kopaonik predstavlja jednu od najpopularnijih turističkih destinacija u Srbiji.
Jedan komentar na “Turistički centar”

  1. Jelena Galik says:

    Postovani,

    Da li na Kopaoniku postoje decje igraonice nezavisno od hotela?

    Hvala!

Ostavite komentar